Saana%20ja%20keppi-normal.jpg

Lumikerros mukavasti viilensi vatsaani, kun puuhailin viimeisimmän löytöni, komean kepin, kanssa. Sain varpaanikin juuri ja juuri piilotettua lumeen, ja se tuntui todella mukavalta. Kunpa lumipeite tällä kertaa pysyisi ja vielä kasvaisikin!

Varmaan luulette, että minä olen ollut taas koulunpenkillä, kun kuvassa on tuollainen paksummanpuoleinen karttakeppi tassuissani, mutta tällä kertaa se kylläkin oli isäntä. Hän kävi kuuntelemassa koirakoulun luentoa. 

Paikalla oli ollut puolisen tusinaa koiranomistajaa, ja luento eteni aika paljon heidän kysymystensä mukaan. Kuuntelin, kuinka isäntä sanoi, että oli jännää huomata, miten samanlaisia asioita kuulijat miettivät. 
Paikalla oli ollut nainen, joka kertoi omasta koirastaan, joka vahtii ikkunassa ja haukkuu ohikulkijoita (kuten minä tekisin, jos saisin!). Sitten oli kolme muuta, joilla oli ongelmia siinä, että koira riehaantuu liikaa, kun tulee vieraita ( juuri niin kuin minäkin haluaisin tervehtiä tulijoita!). Oli myös arkoja koiria ja muitakin, jotka pelkäsivät miehiä (hau, miten kuulostaakin tutulta!).

Isäntä ihmetteli, että koirakuiskaaja oli käynyt kaikkien muiden kotona neuvomassa paitsi meillä.
Kaikille muille koirille oli myösi suunniteltu ura, mitä ne alkaisivat isoina tehdä. Isäntää oli nolottanut, kun hänellä ei ollut mitään ihmeellistä sanottavaa. Hän oli vain sanonut, että hän toivoo, että meidän Saanasta tulisi hyvä kotikoira, joka välillä pääsisi Lappiin poroja katselemaan.

Illan jälkeen isäntä kertoi monia merkillisiä koirajuttuja, joita hän oi kuullut koirakoulussa. Me emännän kanssa pyöriteltiin päätämme, että jopa onkin koiraperheiden värikästä. Kuulosti ihan siltä, että jokainen koira ja sen omistaja on ainutlaatuinen, eikä suoraan voi sanoa, että asioiden pitäisi mennä juuri samalla tavalla, että pääsisi samaan lopputulokseen - siihen että tulisi hieno ja yhteiskuntakelpoinen koira.

Tykkäsin kovasti kuunnella semmoista puhetta, että olen aivan ainutlaatuinen pikkurekku - vaikka satunkin kuulumaan Suomen kuudenneksi suosituimapaan koirarotuun.