Saana%20ja%20lelut-normal.jpg

Minulla on monenlaisia leluja, mutta aina ne eivät tahdo riittää, vaan yritän haalia itselleni jotain uutta ja kiinnostavaa.

Tänä aamuna nappasin tuolinselältä emännän  juhlasukkahousut ja lähdin kiidättämään niitä ympäri huushollia. Emäntä ei yleensä harrasta kanssani takaa-ajoleikkejä, mutta nyt hän hätääntyi sen verran, että syöksyi perääni.

- Saana, anna sukkikset heti tänne. Revit ne piikkihampaillasi!

Hau-uu, miten sukkiksien kanssa oli hauskaa myllätä! Heittelin niitä ilmaan ja sääriosat vemputtivat ilmassa kuin parhaatkin kiemurakäärmeet. Tartuinpa mihin kohtaan vain, aina sain aikaan liikettä ja viuhinaa.

Lopulta kyllästyin leikkimiseen, kun sotkeennuin niin pahasti vaatekappaleeseen, että piilouduin pöydän alle. Siellä rimpuilin itseäni irti ja niittasin hieman sukkiksia hampaillani. Siinä vaiheessa emäntä työntyi ähisten pöydän alle ja riisti minulta yllätyksellisen leikkikaluni.
Kun hän tarkasteli vaatekappaletta valoa vasten, olinko onnistunut tekemään siihen reikiä, riensin takaisin makkariin etsimään lisää purtavaa. 

Emännän rintsikat roikkkuivat tuolin käsinojalla. Eläköön, miten paljon ihania nauhoja ja rensseleitä! Taas  minulle olisi pientä askarreltavaa. Sain irrotettua olkaimen soljesta, ja soljen toinen puolikas katosi jonnekin - ehkä palasina vatsaani, ennen kuin emäntä ehti pelastamaan omaisuuttaan.

- Senkin tuholainen, saat maksaa kaikki häijyytesi lapsilisistäsi! emäntä heristeli. - Taitavat kaikki saatavasi olla miinuksen puolella!
Sitten emäntä alkoi harmikseni muistella, kuinka olin syksyllä kantanut hänen "kaksosten hattunsa" saunan eteisestä keskelle pihaa, josta satunnainen ohikulkija oli nostanut ne talteen omenapuun oksalle.

Riiputin pahoillani päätäni. Pitäisihän emännän ymmärtää, että kun pidän tällaista ikiturkkia joka päivä, niin minäkin haluaisin edes joskus kokeilla tyttöjen juttuja.