Pihan toisella puolella on siskoni kennel. Hän kasvattaa kääpiösnautsereita. Kesällä pihamaallamme oli melkoinen vilinä, kun kahden aikuisen koiran lisäksi täällä temmelsi viisi pentua. Pennut olivat syntyneet kesän alussa, ja nyt ne kaikki on jo viety uusiin koteihinsa. Vain aikuiset koirat ovat paikalla.

Kääpiösnautseri on hauska koira, mutta ihmeen huonomuistinen. Vaikka koirat ovat tottuneet toki näkemään perheemme pihamaalla jatkuvasti, ne unohtavat vähän väliä, että tuntevat meidät. Yleensä ne aloittavat vimmatun haukun. Pelkäsinkin vähän, että miten ne suhtautuvat Saanaan. Olisi todella ikävää, jos ne aloittaisivat tuttavuuden rajusti räksyttäen. Pieni pentu saattaisi pelästyä siitä melko tavalla ja ruveta pelkäämään itseään isompia koiria. Kyllähän Saana jossakin vaiheessa tulee ohittamaan käppänät koossa, mutta nyt vielä ne ovat Saana-pehmopallon silmissä jänteviä, isoja koiria.

Lähdimme tutustumaan, Saana oli kainalossani. Käppänät seisoivat pihan puolivälissä hievahtamatta, toinen niistä oli jähmettynyt näkemästään pikkukoirasta niin, että sen käpälä oli jäänyt koholle. Saanakin tuijotti sylissäni käppänöitä henkeään pidätellen.

Tilanne oli jännittävän tuntuinen, sillä pelkäsin käppänöiden haukuntaa. Niinpä palasin Saanan kanssa sisälle ja päätin yrittää uutta tutustumista siten, että siskoni olisi itse paikalla.

Iltapäivällä se sitten onnistuikin. Saana oli aluksi aika arka ja paineli karkuun häntä suorana. Sitten vähitellen koirat pääsivät nuuskimisetäisyydelle. Pennulla on oma hajunsa turvana aikuisia koiria vastaan. Näytti se tälläkin kertaa toimivan, vaikka välillä netistä saa lukea muunkinlaisia kirjoituksia. Heittelimme vielä lelua koirille, mutta loppujen lopuksi käppänät eivät olleet kiinnostuneista pienestä (ehkä ne olivat niin uupuneita kesällisen emona olemisen jälkeen!), eikä Saanaakaan  kiinnostanut. Ehkä se taas oli omassa kennelissään nähnyt niin paljon koiria, ettei käppänöillä ollut sille uutuusarvoa.

Iltapäivällä koirat tapasivat vielä uudelleen. Nyt voin emäntänä huokaista helpotuksesta. Ehkä rauhanomaista rinnakkaiseloa saatiin jo rakennettua. Taas on yksi askel pennun kanssa astuttu eteenpäin. 

 

Pihan%20toisella%20puolen-normal.jpg