Kiva%20Hippe%21-normal.jpg

 

Pääsin tutustumaan koko Etelä-Suomen kivoimpaan tavarataivaaseen, naapurikylän Hippeläiselle. Siitä tykkäävät kaikki, niin isot kuin pienet. Lapset ovatkin ristineet kaupan nimellä: Kiva Hippe! 

Isot sanovat, että jos jotakin ei heti ihmeellisten tavaroiden joukosta,suurista varastoista löydy, niin kauppias jatkaa etsimistään, ja kun hän tavaran löytää, soittaa kotiin tai tuo sen perässä - vaikkapa jonkin pesukoneen liittimen tai sähkölaitteen osan. 

Pienet taas tykkäävät Kivasta Hipestä monesta syystä. Meidänkin pieneille kauppias on lähettänyt joskus tervehdyksiä jopa toiselle puolelle Suomea. Tai kauppiaspariskunta on kovasti miettinyt, minkälaiset askartelutarvikkeet sopisivat meidän kesäleirille. Niinpä meidän pienet kuuluvatkin kauppiaan fun clubiin, piirtävät kuvia, lahjoittavat aarteitaan (sydännappi!) ja tanssivat rapulla ja laulavat:
- Kiva, Hippe!

Minunkin kuvaani isäntä oli käynyt näyttämässä Kivalle Hipelle heti tänne tultuani. (Hän oli kai näytellyt kuvaani  kaikille vastaantulijoille, niin iloinen hän saapumisestani oli!)
Tänään menimme koko joukko Kivalle Hipelle. Minut kannettiin sinne kainalossa. Emäntä ei epäillyt minun liikkeeseen viemistäni, sillä Hipen oma kissa istuu välillä päivystämässä kassakoneen vieressä. Niinpä pääsin elämäni ensimmäisen kerran kauppaan ihmettelemään, mitä kaikkea maailmassa oikein onkaan, ja mitä ne kauppiaat oikein keksivät.

Olen kyllä viime aikoina saanut niin paljon lahjoja, että tällä kertaa minulle vain vilautettiin lemmikkihyllystä houkutuksia. Sain Kivalla Hipellä paljon kehuja ja silityksiä koreasta ulkonäöstäni ja rauhallisesta olemisestani.
Meidän pojat ostivat merirosvotarvikkeita: periskoopin tähystystä varten ja raketteja. Edelliskerralla he olivat ostaneet sieltä jo merirosvolaivan, joten kaikkea mahdollista ihanaa sieltä tuntui löytyvän, mitä vain ihmismieleen nousi.

Minäkin jäin haaveilemaan vähän isommasta ruokakupista. Olen saanut kasvattajan pentupaketissa pienen tyttömäisen pinkin kupin, mutta nyt tarvitsisin jo vähän suuremman isompia ruoka-annoksia varten. 
Mutta onpahan onneksi pian uudelleen asiaa Kivalle Hipelle!