m%C3%A4ts%C3%A4ri%205-normal.jpg

Harjoittelin viime kerralla koirakoulussa paikallani seisomista. Se oli yllättävän vaikeaa. Olin oppinut jo kauan sitten istumaan ja menemään vikkelästi maahan, mutta seisominen tuntui kovin turhanaikaiselta.

Kun lähdin tänään match showhun emännän ja Karoliinan kanssa, tiesin jo mennessäni, että tästä valitettavasta puutteesta ei pinnoja heruisi. Oli kuitenkin mahdottoman jännää mennä kilpailemaan. Monen muunkin koiruliinin perheessä oli tuumailtu samoin, sillä isojen koirien lisäksi jo meitä pentuja oli liikkeellä 50 kappaletta. Kisat pidettiin minulle tutun koirakoulun tiloissa, osasin kipittää reitin sinne jo vanhasta tottumuksesta.

Halli oli täynnä haukkujia ja niiden omistajia. Tapasin monta tuttua meidän penturyhmästä. Karoliinan mielestä meidän tutut pentukaverit olivat kaikkein parhaita, hän olisi jakanut niille ilman muuta kaikki palkinnot.

Yllätin emännän ja Karoliinan toimimalla mallikelpoisesti, osasin hyvin kaikki ne jutut, jotka minulle oli opetettu. Kuljin kehässä tyylikkäästi emännän vierellä ja napitin häntä silmiin. En vilkuillut seinille, enkä muita kilpailijoita. En ottanut suinkaan narua hampaisiini, enkä tanssinut yläpystyä kahdella jalalla. Pois se minusta! Tietenkään en osannut seistä paikallani, kun se taito on vasta vaiheessa. Yritin tarjoilla sen tilalle kyllä kaikkia muita taitojani: istumista ja maahan menoa. Lopulta kun en muuta keksinyt, kellahdin tuomarin edessä seläälleni, niin kuin minulla on tapana, kun haluan hellyyttä osakseni.

Kun kävelimme kotiin, Karoliina sanoi, että Aku Ankassa jaetaan aina hauskimman kilpailijan palkinto, niin että Saanallekin voisi antaa hellyttävimmän kilpailijan palkinnon. Hän oli muutenkin niin iloinen osaamisestani ja edistymisestä, että lauloi koko kotimatkan: - Saana oli paras!
Taisin ylittää kisassa itseni, sillä emäntäkin katseli minua aivan silmät pyöreinä.

Kotona Karoliina teki minulle munakas-nakki-lihapullakakun palkinnoksi. Se oli samalla myös synttärikakku, sillä täytinhän tänään kahdeksan kuukautta.

m%C3%A4ts%C3%A4ri%203-normal.jpg