Saana%20tuimana-normal.jpg

Kyllä minulla on ollut paljon puuhaa, kun emäntä ja isäntä ovat olleet maailmalla.
Minun on tarvinnut huolehtia kodista ja hoitajistani, joita onkin ollut pitkä liuta.

Nahkasiskoni kanssa minun ei tarvinnut kuin huolehtia kodin viihtyisyydestä: kanniskelin hampaissani edestakaisin vain hieman kynttilöitä ja puusta veistettyjä seimihahmoja: aaseja ja kameleita. Nahkasisko ei tykännyt minun koristelustani, vaan nosti ne ylös kirjahyllyn kulmalle.

Nahkasiskon miehen, siis nahkalankoni, viihdyttämisessä oli enemmän hommaa, sillä minun piti treenata häntä ensi lauantain HCR-maratonille. Jouduin juoksuttamaan häntä aika tavalla pitkin teitä. Olinkin hieman uupunut, kun sain hommani tehtyä, mutta tunsin itseni tyytyväiseksi tässä valmentajan vaativassa tehtävässä. Toivottavasti nahkalankoni maraton menee oiken hyvin - tassuni tosin tarvitsivat jotain hellää yrttivoidetta asvatilla kiitämisen jälkeen.

Isoin työ oli nahkatätini hoitaminen. Olen tädilleni ikäni kiitollinen, sillä juuri hän antoi emännälle vinkin, että minut  - tällainen lapinkoiratyttönen - pitäisi hommata perheen lemmikiksi. Sen takia yritinkin viihdyttää nahkatätiäni kaikin mahdollisin koiran keinoin. 
Yritin taas sisustaa - tällä kertaa raahasin ympäriämpäri taloa sohvatyynyjä. 
Kaikkia nahkatädin tavaroita oli myös kiva kokeilla. Se olikin helppoa, sillä hän unohteli kassinsa sopivasti lattialle sängyn viereen. Hain hammastuet, joita koetin sovittaa suuhuni. Kokeilin silmälaseja, kun halusin nähdä maailmaa ihmisten silmin.
Nahkatäti oli napannut pankista hyvän kynän, silläkin yritin hieman raapustella. Valitettavasti sain kynän vain kahdeksi kappaleeksi, joten kirjotusharjoituikseni tyssäsivät siihen.
Pidän niin kovasti nahkatädistäni, että kaikki hänessä on ihanaa. Hänen vaatteensakin tuoksuvat niin hyvältä, etten voinut olla askartelematta itselleni ruokakuppia ja juomakuppia eräästä tietystä vaatekappaleesta (sama hyväksi koettu temppu, jonka tein kerran emännällenikin!).

Onneksi tämä hoitajieni viihdyttäminen ja kodinhoito on tällä erää ohi. Kun emäntä ja isäntä palasivat, kellahdin alkuriemun jälkeen melkein heti kyljelleni. Väsytti niin ankarasti.